Afgelopen zondag werd op het NDB rankingtoernooi in Driebergen een deelnamebewijs voor de Zuiderduin Masters uitgereikt aan de hoogst genoteerde heer op de ranking. Het was erg spannend bovenaan, maar uiteindelijk wist de Fries Danny Noppert met een plaats bij de laatste 16 zijn allereerste deelname aan een televisietoernooi veilig te stellen. Zijn directe concurrenten Jeffrey de Graaf en Bas van Elk konden de voorsprong van Noppert niet meer inhalen. Tijd dus om nader kennis te maken met de huidige nummer 1 van Nederland.

Danny Noppert is woonachtig in het Friese Joure en speelt ongeveer vier jaar darts. ‘Ik werd gevraagd door een vriend van mijn broer om voor de lol in hun team te komen gooien, dat vond ik super leuk en het spelletje beviel me wel!’  Momenteel speelt Danny in de eredivisie van de FDB bij het team Oranjerie Turbo met o.a. Theo de Jong.  Naast de reguliere competitie speelde hij enkele jaren in de LaCo, maar dit jaar maakte hij de overstap naar de hoofdklasse SuperLeague. ‘De jaren bij de LaCo zijn erg leuk geweest! Maar de SuperLeague is toch een stapje hoger en ik ben erg blij dat ik door het team van Kjelvik Darts ben gevraagd’.

Vorig jaar april wist Danny op een NDB toernooi een 9-darter te gooien en zich via het nieuwe kwalificatietoernooi van de NDB te plaatsen voor de Nederlandse Selectie. ‘Het was super om de 9-darter te gooien, zoiets verwacht je niet en dat had ik nooit durven dromen. Verder ben ik erg blij om deel uit te maken van het Nederlands Team, het is allemaal mooie ervaring die je meepakt.’ Na een succesvol 2012 gaat het dit jaar alleen maar beter. Momenteel bezet Danny de 1e plaats op de NDB ranking en heeft hij zich geplaatst voor de Zuiderduin Masters in december. ‘Ik ben er enorm blij mee, het is werkelijk een droom die uitkomt! Het was erg spannend maar ik heb geprobeerd zo weinig mogelijk druk bij mezelf te leggen. Het zat allemaal erg dichtbij elkaar maar uiteindelijk heb ik het gered en daar ben ik enorm blij mee!’

Over enkele weken staan ook de Lakeside kwalificaties en de Winmau World Masters op het programma. Na het behalen van de Zuiderduin Masters is Danny hongerig naar meer successen. ‘Mijn uiteindelijke doelstelling is natuurlijk de Lakeside halen. Daarom hoop ik in oktober goed te presteren in Engeland tijdens de Winmau en de Lakeside kwalificaties. Verder weet ik nog niet of ik alle internationale toernooien ga aflopen. Maar ik ga proberen om in Engeland over een aantal weken goede prestaties neer te zetten!’

 

Advertenties