Het nationale dartseizoen 2016/2017 wordt dit jaar geopend in Leeuwarden. Op zondag 4 september staat het WTC Expo in de Friese hoofdstad volledig in het teken van darts. De Friese Darts Bond organiseert daar in de Friezenhal voor de vierde keer het Open Fries kampioenschap darts.

Toppers als Danny Noppert (Joure) en Richard Veenstra (Ossenzijl) doen tijdens het eerste toernooi van de nationale ranking een gooi naar de titel. Ook het nieuwste lid van de Nederlandse Jeugdselectie, Gijsbert van Malsen (Sneek), zal proberen de Friese eer bij de junioren hoog te houden.

De organisatie verwacht vele fanatieke darters in Leeuwarden te mogen verwelkomen in zes verschillende categorieën: heren A, heren B, dames, junioren, meisjes en aspiranten. De Friese Darts Bond organiseerde eerder al in 2011, 2012 en 2014 een Open Fries in het WTC Expo. De laatste editie werd gewonnen door Jan Dekker bij de heren en Aileen de Graaf bij de dames.

Alle deelnemers worden erop geattendeerd dat de Afsluitdijk in verband met een hardloopevenement op zondag 4 september van 2 uur ’s morgens tot 12 uur ’s middags dicht is voor verkeer. Mede vanwege deze onverwachte sluiting heeft de Friese Darts Bond in samenwerking met het viersterren Westcord Hotel Leeuwarden een speciaal dartarrangement samengesteld. Voor 85 euro (een persoon, inclusief ontbijt) en 95 euro (twee personen, inclusief ontbijt) verblijft u in het prachtige hotel op de speellocatie en heeft u toegang tot alle faciliteiten. Deelnemers die al op zaterdag naar Leeuwarden komen, zijn van harte welkom.

De zaal gaat open om 10.00 uur. Voor de jeugdcategorieën is het mogelijk tot 11.00 uur in te schrijven. Omstreeks 11.30 uur wordt begonnen aan de jeugdtoernooien. Voor de senioren is inschrijving mogelijk tot 12.30 uur, daarna beginnen de toernooien om 13.00 uur.

Advertenties