WIERUM – Al vele jaren wordt er fanatiek gedart in Eetcafé de Kalkman in Wierum. In 2013 promoveerde het team in de competitie voor het eerst naar het hoogste niveau in Friesland: de eredivisie van de Friese Darts Bond. Na drie jaar hebben de darters zich definitief in de top van Friesland genesteld.

Kalkman Wierum eindigde dit jaar op een tweede plaats in de eredivisie, achter ‘t Ouwe Vat uit Sneek met routinier Rick Hofstra. Even leek het erop dat de Wierumers de titel konden binnenslepen. Na een halfjaar stond de ploeg op een eerste plaats, maar een serie van slechte wedstrijden zorgde ervoor dat Kalkman genoegen moest nemen met een tweede plek.

Nationaal succes
Een nieuw avontuur dit jaar was de SuperLeague; de hoogste landelijke dartcompetitie, georganiseerd door de Nederlandse Darts Bond. Vorig jaar wist Kalkman zich door de kwalificatie te slepen en bemachtigde zodoende een vaste plek in de nationale competitie.

Na een enerverend jaar, met wedstrijden tegen spelers als voormalig wereldkampioen Christian Kist, eindigde Kalkman als debutant van de tien ploegen op een keurige vijfde plaats. In de laatste wedstrijd werd als kers op de taart afgerekend met ’t Ouwe Vat, de wedstrijd eindigde met 8-2 in het voordeel van de Wierumers.

Bekerkampioen
Enkele maanden geleden volgde een nieuw hoogtepunt voor de darters van Kalkman. Het team verzekerde zich in Winsum van het Fries bekerkampioenschap. In een spannende finale werd afgerekend met Ut it Polske uit Jirnsum, het werd 5-3. Als beloning mocht het team aantreden in Nijkerk, waar de nationale bekerkampioenschappen werden gehouden. Met één winstpartij en één verliespartij volgde er helaas geen eremetaal op nationaal niveau.

Team
Het competitieteam van Eetcafé de Kalkman bestaat uit Sietze Verbeek (Metslawier), Rients Visser (Wierum), Folkert Hiemstra (Driezum) en Mats Gies (Holwerd). Aankomend seizoen krijgt het team versterking van Leo Mooibroek uit Metslawier. Het afgelopen jaar speelden ook Marcel Timmerman (Metslawier), Sjouke Koelstra (Twijzelerheide) en Thomas Hiemstra (Birdaard) mee in de SuperLeague en competitie.

Nieuw seizoen
In het seizoen 2016/2017 komt Kalkman Wierum wederom uit in de Friese eredivisie, de SuperLeague Nederland en de FDB bekercompetitie. Voor de competitie is er maar één doelstelling: kampioen van de Friese eredivisie worden. Ook streeft het team naar het behoud van het Fries bekerkampioenschap. In de SuperLeague doet Kalkman Wierum zijn best om bij de beste drie van de competitie te eindigen.

Supporters en sponsoren
Het dartteam gooit zijn darts al jaren in Eetcafé de Kalkman bij Kornelis en Nynke. Supporters zijn bij thuiswedstrijden op dinsdagavond van harte welkom. Ook tijdens de speeldagen van de SuperLeague op zaterdagmiddag is er volop ruimte voor toeschouwers. Voor het nieuwe seizoen is Kalkman tevens op zoek naar sponsoren voor op het shirt en de dartbaan.

Advertenties