Darter

Mats Gies (Amsterdam, 1994) is een Nederlandse darter die momenteel speelt op internationale darttoernooien bij de Professional Darts Corporation (PDC).

De darter begon in 2011 met het spelen van competitie bij de Friese Darts Bond (FDB). In 2012 maakte Gies zijn debuut op nationaal niveau, en met succes: de darter behaalde tijdens zijn eerste zes nationale rankingtoernooien van de Nederlandse Darts Bond (NDB) bij de junioren (tot en met 18 jaar) zes halve finales op rij.

Televisiedebuut

Tevens stond Gies in de finale van de Champions League of Darts en de A&Y Trophy in Nijkerk. De darter ontving van de organisatie van de Zuiderduin Masters een wildcard voor het fameuze televisietoernooi in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee in december 2012 en sloot het jaar af als vierde van Nederland.

Dutch Open 2016

In de jaren na de jeugd speelde Gies vele nationale en internationale toernooien, zoals de Dutch Open, het Mariflex Open en de HAL Masters. In januari 2016 bereikte de darter de halve finale van de Dutch Open Darts 2016 in Assen, voor het oog van 2.500 toeschouwers en live op televisie bij RTV Drenthe.

PDC

Begin 2018 speelde Gies mee op de European Qualifying School van de PDC. De darter plaatste zich voor de kwalificatietoernooien van de UK Open 2018 en speelt dit jaar mee tijdens de European Tour Qualifiers in Nederland, Duitsland en Oostenrijk.

Advertenties